Katharine Hepburn: The African Queen (La reina d'Àfrica, 1951)

Feia molts dissabtes que no em passava per aquí a compartir-vos alguna de les meves pel·lícules preferides, així que avui vinc amb una altra indispensable de la meva actriu preferida: Katharine Hepburn i The African Queen.

Dirigida per en John Huston, la Hepburn té com a co-protagonista a en Humphrey Bogart. L'acció té lloc a l'Àfrica, on la Rose Sayer (Hepburn) fa de missionera juntament amb el seu germà, home religiós i a qui la seva germana admira moltíssim. Qui els hi fa arribar totes les provisions que necessiten, així com el correu i la premsa, és en Charlie Allnut (Bogart), un canadenc establert a l'Àfrica i propietari de la petita embarcació African Queen. Amb l'inici de la I Guerra Mundial el germà de la Rose mor, i en la següent visita del Sr. Allnut aquesta marxa amb ell. A partir d'aquest moment tots dos conviuran a bord de l'African Queen, amb els seus estira i arronses sobretot pel què fa a l'hàbit bebedor del Sr. Allnut.

Basada en la novel·la del 1935 del mateix títol, escrita per en C.S. Forester, tot i estar ambientada durant la I Guerra Mundial es deixa influir per la guerra que no feia pas tant que havia acabat. És interessant llegir el que s'hi diu a l'article sobre la pel·lícula a la Wikipedia.

Gran part de la pel·lícula va ser rodada a l'Àfrica, més concretament a Uganda i al Congo. Mítica és l'anècdota en què tot l'equip es posa malalt per culpa del pèssim estat de l'aigua, mentre en Huston i en Bogart van ser els únics en lliurar-se'n gràcies a que només bebien alcohol.

És un clàssic del cinema, en part pel·li d'aventures i en part romàntica, amb una parella protagonista mítica que van treballar per primera i única vegada junts en aquesta pel·lícula. Com ja he dit al principi, és una de les meves preferides de l'actriu, i potser aquest emparellament Hepburn-Bogart també és un dels meus preferits. Tots dos estan genials i divertits a parts iguals, i no és d'estranyar que ella estigués nominada a l'Oscar a millor actriu pel seu paper de missionera recatada i ell guanyés el corresponent a millor actor.

És una de les pel·lícules inclosa en el llibre 1001 películas que hay que ver antes de morir (2004) de l'editorial Grijalbo.

El 1987 l'actriu va escriure El rodaje de La Reina de África o Cómo fui a África con Bogart, Bacall y Huston y casi pierdo la razón, d'Ultramar Editores. En aquest llibre l'actriu ens explica en primera persona com va ser l'experiència del rodatge a l'África. Molt recomanable per a aquelles persones fans de l'actriu o a les que agradi saber tot allò que passa darrere de les càmeres.

Podeu trobar la pel·lícula en subscripció a la plataforma Filmin.

Que tingueu un bon dissabte!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...