Properes lectures: Octubre

L'octubre arriba demà i amb ell el #Victober: des de fa uns anys existeix el repte a xarxes de llegir, durant el mes d'octubre, literatura de l'època victoriana. Per què durant el mes d'octubre? Doncs no ho sé pas, potser perquè és el mes amb qui millor encaixava la paraula "victoriana"? 

Sigui pel motiu que sigui que es va decidir que l'octubre seria el mes escollit, aquest any he decidit afegir-m'hi, a veure si així alguns dels llibres que porten molts i molts anys en els meus prestatges per llegir (no diré quants anys, ni quants llibres, però en són bastants...) aconsegueixen finalment que obri les seves pàgines.

Aquests seran els llibres afortunats:

Cumbres borrascosas, de l'Emily Brontë. Amb traducció i pròleg de Carmen Martín Gaite i il·lustracions de Fritz Eichenberg. En l'edició de Círculo de Lectores. Novel·la del 1847 que ha estat portada a la gran pantalla en nombroses ocasions, la més famosa potser la del 1939 amb en Laurence Olivier i la Merle Oberon. Serà la meva tercera Brontë, després d'haver llegit Jane Eyre de la Charlotte, i Agnes Grey de l'Anne. Curiosament totes tres novel·les van ser publicades el mateix any 1847. La cosa promet...

Grandes esperanzas, de Charles Dickens. Traducció de Manuel Vallvé i il·lustracions d'Ángel Mateo Charris. Editat per Círculo de Lectores. Publicada originalment de manera periòdica a la revista fundada pel mateix autor, All the year Round, es va publicar en forma de novel·la (en tres volums) el 1861. A part dels contes de Nadal que va escriure l'autor, entre ells el famós Cançó de Nadal, no he llegit res més de Dickens, així que pot dir-se que pràcticament m'estrenaré.

El Príncep Feliç i altre contes, d'Oscar Wilde. Amb traducció de Jordi Martín Lloret, il·lustracions d'Albert Asensio i editat per l'Editorial Joventut. Recull de tres contes de l'autor: El Príncep Feliç, El Rossinyol i la Rosa i El gegant egoista, tots tres publicats originalment el 1888. Recordo haver vist una versió en cinema d'animació de El Príncep Feliç, ja fa molt de temps, quan a casa els caps de setmana anàvem a buscar pel·lícules al videoclub. El recordo com un conte molt trist. Quan vaig veure aquesta edició en català, que em va semblar preciosa, no vaig poder resistir la temptació de comprar-la.

I vosaltres, us afegireu al #Victober? Quins llibres llegireu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...