Alfred Hitchcock: Notorious (Encadenados, 1946)

Una de les millors pel·lícules del mestre del suspens Alfred Hitchcock, i potser una de les menys conegudes per la majoria de la gent, és Notorious. N'hi ha que la defineixen com una pel·lícula romàntica que, a més a més, té una trama d'espies de pel mig. Segurament tenen raó, més encara quan té el que es coneix com el petó més llarg de la història del cinema quan encara estava vigent l'aplicació del Codi Hays. 

Rodada el 1946 la pel·lícula està protagonitzada per l'Ingrid Bergman i en Cary Grant, actriu i actor amb qui el director va treballar més d'una vegada. Segurament ella és una de les poques actrius a qui el director no va fer la vida impossible durant els rodatges. Com a secundari, però no menys important, tenim a l'actor Claude Rains, que va estar nominat a l'Oscar com a millor actor secundari. La pel·lícula també va rebre una nominació a millor guió original per l'escriptor i guionista Ben Hecht.

El govern dels Estats Units recluta a la filla d'un antic espia Nazi, l'Alicia Huberman, per tal d'infiltrar-se en una organització de Nazis que, després de la Segona Guerra Mundial, van traslladar-se al Brasil. Qui millor que la filla d'un d'ells per no aixecar sospites? Però segurament, amb el que ningú comptava, és amb que l'agent del Govern T.R. Devlin i l'Alicia s'enamoressin. Això complicarà les coses, sobretot per l'Alicia, que es veurà obligada a casar-se amb un home a qui no estima només per dur a terme la seva feina d'espia. I ja us he explicat prou, si en voleu saber més l'haureu de veure, ho teniu fàcil ja que la podeu trobar en subscripció a al plataforma de cinema Filmin. I no penseu que és una obra menor per no ser tan coneguda, jo no considero que sigui així. Senzillament no ha arribat al gran públic, com s'acostuma a dir, com sí ha passat amb pel·lícules com North by Northwest (Perseguit per la mort, 1959), Psicosis (1960)  o The Birds (Els ocells, 1963).

No sé si hi ha cap escriptor que hagi escrit tantes biografies com en Donald Spoto. Autor de les biografies, entre d'altres, de les actrius Ingrid Bergman i l'Audrey Hepburn és també l'autor d'una biografia sobre el director: Alfred Hitchcock. La cara oculta del genio, editada en castellà per T&B Editores. Com totes les biografies que escriu el senyor Spoto val molt la pena, més encara si us interessa la figura del director i saber una mica més de la seva vida. 

Que acabeu de gaudir del dissabte!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...