Club de Lectura de Nadal: #booktiqueclnadal

Desembre, l'últim mes de l'any!

Com ja va fer al mes d'agost d'aquest any, la Meyonbook ha organitzat un Club de Lectura de Nadal des del compte Booktique a mode de Calendari d'Advent. Igual que en l'edició de l'estiu cadascú ha llegit els llibres que ha volgut, sense fer cap lectura conjunta d'un mateix llibre, seguint diferents reptes que s'han anat descobrint durant les diferents setmanes que ha durat la iniciativa. Voleu saber quins han estat aquests reptes i quins són els llibres que jo he llegit?

Primer Repte Lector: Llegir un llibre que volies acabar abans de la nit de Cap d'Any

Alfred Hitchcock presenta: Cuentos que mi madre nunca me contó. Los relatos favoritos del maestro del suspense. Amb traducció de Haizea Beitia i editat per Blackie Books ★★★★★ Recull de vint contes compilats pel mestre del suspens Sir Alfred Hitchcock. No espereu històries de por, perquè no ho són, però sí que són històries que et mantenen en tensió. 
M'ha agradat molt llegir-lo. Si us agraden les pel·lícules del mestre del suspens us el recomano moltíssim. No és ben bé que volgués acabar-lo abans de la nit de Cap d'Any, però havent-lo començat el mes de novembre estava bé fer-ho, oi?

Segon Repte Lector: Llegir un Clàssic

El jardí secret, de la Frances Hodgson Burnett. Traducció de Maria Rossich, edició de Viena Edicions i quart volum de la col·lecció El jardí secret de Viena ★★★★★ 
Vaig començar el llibre per acomplir el primer repte i resulta que sense saber-ho estava acomplint també el segon: llegir un clàssic, en aquest cas de la literatura infantil-juvenil. Llibre publicat originalment el 1910 ens explica la història de la Mary, una nena que als nou anys queda òrfena a causa d'una epidèmia a l'Índia, on fins llavors vivia amb els seus pares. Serà un oncle qui l'acollirà a casa seva, a Anglaterra, i aquest fet li canviarà la que fins llavors havia estat la seva trista i solitària vida. I tot gràcies a un nen encantador d'animals i un jardí. És un clàssic per a totes les edats que m'ha enamorat. Un llibre tendre, alegre i trist alhora. Una de les millors lectures de l'any.

Persuasió, de la Jane Austen. Traducció de Jordi Arbonès i Montull, editat per La Temerària Editorial ★★★ 
Segon llibre de la Jane Austen aquest any, i he de dir que dels quatre llibres d'ella que he llegit és el que menys m'ha agradat. Tot i que l'última part del llibre val molt la pena, la primera part es fa una mica difícil de seguir per tots els personatges que hi ha (no em pregunteu ni noms ni relació entre ells, perquè encara ara que l'he acabat vaig ben perduda...). Malgrat això, sempre és agradable llegir els llibres de l'Austen i veure com se n'en fotia de la societat de l'época.

La llave misteriosa y lo que abrió, de la Louisa May Alcott. Traducció de Micaela Vázquez Lachaga i edició de l'Editorial Funambulista ★★★ Novel·la gòtica breu de l'autora de Donetes
A l'estil del que podria ser una història de les que escrivia la Josephine March aquest llibre enganxa ja des del principi. Potser m'han faltat més pàgines, però la seva lectura val molt la pena.

Tercer Repte Lector: Llegir un llibre que t'hagin regalat

Su último día, de Shari Lapena. Traducció de Jesús de la Torre i editat per Penguin Random House Grupo Editorial ★★★ La Stephanie i en Patrick tenen una vida quasi perfecta, tot i que encara estan en període d'adaptació de la seva nova condició de pares de bessonada, però l'aparició de l'Erica, una dona del passat del Patrick, els trasbalsarà completament.
És una novel·la que, tot i tenir algunes coses que no m'han acabat d'agradar, t'enganxa pràcticament des de la primera pàgina. Bona opció per aquells moments en què no vols pensar gaire llegint.

Quart Repte Lector: Llegir un llibre amb algun detall nadalenc

Un arbre de Nadal i una boda, de Fiódor Dostoievski. Traducció de Marta Nin, il·lustracions d'Oriol Malet i editat per l'Editorial Comanegra ★★★★ Conte molt breu que es llegeix d'una tirada. Si espereu el típic conte de Nadal aquest no és el vostre llibre: el Nadal és l'excusa per fer una festa, però res a veure amb el Nadal de Dickens. 
El que comença com una crítica a la societat de l'época acaba sent, per mi, una història molt trista. Com diu la sinopsi del llibre: "Aquesta història ve carregada d'humor i acidesa, i també d'una violència soterrada -violència de classe i violència de gènere- de la qual no ens hem pas deslliurat".

Germanes, d'Imma Monsó. Editat per Univers ★★★ Acompanyem a la Rita i la seva família al tradicional sopar de Nadal, on cada any el Cunyat els hi dóna a conèixer el projecte que té per a l'any vinent i on cada any demanen cançons al piano al Nen però que no els hi acaba de tocar mai. 
Lectura agradable, ideal per a aquests dies de Festes. I potser semblarà una tonteria, però crec que fora d'aquestes dates segurament no es gaudeix tant.

Aquestes han estat les meves lectures per al #booktiqueclnadal Volia aprofitar per acabar L'origen de les espècies i Dracula, que tinc començats des del mes passat o l'altre, però no ha pogut ser. A veure si abans que acabi l'any els aconseguim acabar!

Igual que a l'estiu, ha estat una experiència molt bonica. Felicitar de nou des d'aquí a la Mariona de Meyonbook per aquesta iniciativa. Esperant amb ganes l'edició de l'estiu!

I vosaltres, us hi heu unit? Quins llibres heu llegit?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...