Katharine Hepburn: The Philadelphia Story (Historias de Filadelfia, 1940)

Un altre dissabte de cinema en companyia de la meva actriu preferida: Katharine Hepburn, amb The Philadelphia Story

A finals dels anys 30 algú va publicar la llista dels actors i actrius que es consideraven verí per a la taquilla i, entre d'altres, Katharine Hepburn en va formar part després de protagonitzar algunes pel·lícules que no van tenir l'èxit esperat en el seu moment (algunes d'elles ara són pel·lícules indispensables per a qualsevol amant del cinema). Formar part d'una llista així podia enfonsar una carrera, però ella va saber jugar les seves cartes i, amb els drets de l'obra The Philadelphia Story sota el braç, va recuperar-la.

Rodada el 1940 i dirigida pel George Cukor. L'acció de la pel·lícula té lloc a Filadelfia, on la família Lord està preparant el casament, en segones núpcies, de la seva filla Tracy. Com es tracta d'una família de l'alta societat el director de la revista Spy no dubta en enviar-hi a dos dels seus periodistes que podran estar presents durant els preparatius i la cerimònia gràcies a l'ex-marit de la nostra protagonista, que els presentarà a la família com a amics íntims del fill absent. Va guanyar l'Oscar al millor guió  adaptat i al millor actor (James Stewart). A més, va estar nominada a millor pel·lícula, millor direcció, millor actriu (Katharine Hepburn) i millor actriu secundària (Ruth Hussey).

El 1939 l'autor Philip Barry va escriure l'obra de teatre del mateix títol pensant en la pròpia Katharine Hepburn per al paper de Tracy Lord, interpretant-lo també dalt dels escenaris on van acompanyar-la en els papers masculins protagonistes en Joseph Cotten i en Van Heflin. En aquell moment l'actriu mantenia una relació sentimental amb en Howard Hughes (recordeu el paper de Leonardo DiCaprio a The Aviator?), que com a regal va comprar-li els drets cinematogràfics de l'obra. Això va suposar un gran suport en la seva carrera ja que li va permetre assegurar-se protagonitzar la pel·lícula. Quan va anar a negociar amb la Metro-Goldwyn-Mayer va demanar que, en els papers masculins principals, l'acompanyessin en Clark Gable i l'Spencer Tracy. No va poder ser, però en el seu lloc va tenir a en Cary Grant i en James Stewart. Gens malament tampoc.

La pel·lícula va suposar un gran recolzament en la carrera de l'actriu que, com ja s'ha dit, havia estat titllada de verí per a la taquilla. A part d'això, és un clàssic de les comèdies romàntiques i una de les pel·lícules inclosa en el llibre 1001 películas que hay que ver antes de morir (2004) de l'editorial Grijalbo.

L'edició en DVD que jo tinc inclou un documental sobre l'actriu, Katharine Hepburn: All About Me (Hepburn: Todo sobre mí, 1993) on l'actriu va col·laborar en el guió i on ella mateixa ens explica la seva vida dintre i fora de la pantalla. Dos anys abans l'actriu havia publicat la seva autobiografia, on ja explicava molts dels episodis de la seva vida que ens explica en el documental. Dues bones maneres de conèixer una mica més a aquesta gran actriu, una dona avançada al seu temps i de les poques de la seva època en portar pantalons.

El documental, aquest en concret, no es troba en cap plataforma. La pel·lícula està en subscripció a la plataforma Filmin.

Que tingueu un bon dissabte!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...