Si t'ha agradat... t'agradarà...

Si algú em demanés per algun escriptor britànic de misteri segurament un dels primers noms que em vindria al cap, a part del de Sir Arthur Conan Doyle, seria el de l'escriptora anglesa Agatha Christie. Però la literatura anglesa de detectius no comença i acaba amb en Sherlock Holmes, l'Hercule Poirot o la senyoreta Marple.

Amar y ser sabio. Autora: Josephine Tey. Traducció: Pablo González-Nuevo. Idioma: castellà. Edita: Hoja de Lata Editorial. 20211. Poc es podia imaginar l'inspector d'Scotland Yard Alan Grant que acompanyar a la seva amiga Marta Hallard, actriu de teatre, a la festa de la famosa escriptora Lavinia Fitch suposaria l'inici d'un misteriós cas de desaparició. És aquí on coneix a Leslie Searle, un jove fotògraf nord-americà que acabarà passant uns dies a la casa de camp de la senyoreta Fitch al poble de Salcott St. Mary, indret on bona part dels artistes londinencs hi van a passar les vacances o els caps de setmana per a escapar de la vida a ciutat. Però un dia, misteriosament, el jove fotògraf desapareix, i el cas serà encarregat a l'Alan Grant. Sense gaires pistes sobre el cas, l'inspector haurà d'esbrinar si en Searle és mort o senzillament ha desaparegut.

Crim a la botiga de joguines. Autor: Edmund Crispin. Traducció: Jordi Vidal i Tubau. Idioma: català. Edita: Univers. 2020. El poeta Richard Cadogan marxa a Oxford en busca d'inspiració. Quan hi arriba de nit, es troba amb una botiga de joguines oberta i, el més misteriós de tot, el cos sense vida d'una dona a dintre. Quan hi torna més tard amb la policia botiga i difunta han desaparegut. Sense dubtar-ho va en busca del seu antic company d'universitat, en Gervase Fen, catedràtic de Llengua i literatura del St. Christopher's College i detectiu aficionat. Junts miraran d'esbrinar qui era la dona i què ha passat amb la botiga de joguines fantasma.

Quan llegeixes novel·les de detectius el que més et ve de gust és una trama que t'enganxi, i si a més és una trama entretinguda que et fa passar una molt bona estona ja és perfecte, i crec que aquests dos llibres compleixen a la perfecció amb el que es busca amb els llibres d'aquest gènere. No diré que t'enganxin des del principi, o com a mínim no crec que sigui el cas d'Amar y ser sabio, però una vegada t'has enganxat a la trama ja no pots parar de llegir. Si us agraden les novel·les de detectius doneu una oportunitat a aquests llibres, que valen molt la pena. I si com jo us esteu convertint en fans de les novel·les british crec que l'èxit està assegurat.

I vosaltres, quines novel·les de detectius em recomaneu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer