Alfred Hitchcock: Shadow of a Doubt (La sombra de una duda, 1943)

Amb un dels meus directors preferits enceto els dissabtes de cinema: Sir Alfred Hitchcock i la seva pel·lícula Shadow of a Doubt. En algun lloc vaig llegir o escoltar, no recordo si va ser llegint una biografia seva o veient-ne un documental, que aquesta era la pel·lícula preferida del director. També és veritat que en algun altre lloc vaig llegir, o escoltar, que el senyor Hithcock mai havia fet aquesta afirmació. Sigui com sigui, jo sí puc dir que és una de les meves pel·lícules preferides del director anglès.

Rodada el 1943, la pel·lícula està protagonitzada per la Teresa Wright i en Joseph CottenSegons l'article sobre el film de la Wikipedia, el senyor Hitchcock havia pensat en un primer moment en l'actor William Powell, però sembla ser que la MGM no va acceptar cedir a l'actor. En aquells anys els actors i actrius tenien contractes amb els diferents estudis i aquests eren els qui decidien si cedien o no a les seves estrelles a la competència per a algun film. Com acostuma a passar en aquests casos, costa molt d'imaginar-se algú que no sigui en Joseph Cotten en el paper protagonista masculí.

L'acció de la pel·lícula té lloc a la localitat californiana de Santa Rosa, quan el personatge interpretat pel Joseph Cotten, en Charles Oakley -l'oncle "Charlie"- va a visitar a la família. La seva arribada suposa una alegria per a tota la família, sobretot per a la seva germana, que fa temps que no veu al seu estimat germà petit. I també per a la seva neboda Charlotte, a la que també anomenen "Charlie", que fins l'arribada del seu estimat tiet estava avorrida i ensopida. Però estem parlant d'una pel·lícula del rei del suspens, així que no tot seran flors i violes...

La pel·lícula es troba recollida en la publicació LIFE Film Noir: 75 Years of the Greatest Crime Films, dels editors de LIFE, on es fa un repàs a 20 de les millors pel·lícules del gènere i és una de les pel·lícules del director anglès que podem trobar en el llibre 1001 películas que hay que ver antes de morir (2004), de l'editorial Grijalbo.

Un bon llibre per endinsar-nos en la carrera i la persona del director és el que va escriure el també director François Truffaut, recollint les 50 hores de conversa que tots dos van tenir l'any 1962 i que va ser publicat per primera vegada, en francès, el 1966: El cine según Hitchcock, d'Alianza editorial. L'any 2015 el director Kent Jones va realitzar el documental Hitchcock/Truffaut. Dues maneres fantàstiques d'acostar-nos a la carrera, i figura, de Sir Alfred Hitchcock.

Podeu trobar la pel·lícula, en subscripció, a la plataforma de cinema Filmin (una de les millors plataformes per gaudir del cinema clàssic). El documental podeu trobar-lo, també en subscripció, tant a Prime Video com a Filmin.

Que acabeu de tenir un bon dissabte!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...