28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

L'any 1987, en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius celebrada a Costa Rica, i amb l'objectiu de fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que se celebra cada 28 de maig.

És en motiu d'aquest dia que vaig decidir fer la lectura del llibre Mujeres invisibles para la medicina, de Carme Valls Llobet, aquest mes de maig. Publicat per Capitán Swing Libros, crec que hauria de ser un llibre imprescindible per a totes aquelles persones que ens dediquem a l'àmbit de la sanitat. No cal dir que encara és més imprescindible per a les dones.

Amb pròleg d'Anna Freixas, el llibre es divideix en tres parts: Las agresiones a la salud de las mujeres, La invisible salud de las mujeres i Salud para disfrutar sin dependencias

M'ha semblat un llibre molt interessant i enriquidor, i m'ha fet reflexionar moltíssim sobre com, des dels serveis de salut, es tracta a les dones amb patologies o símptomes. També en quines són les meves idees ja preestablertes sobre la salut de les dones. Evidentment es parla dels processos fisiològics i naturals en la salut de les dones com la menstruació, l'embaràs o la menopausa. Es parla de quines són, a diferència de en els homes, les malalties predominants en les dones. De com la ciència s'ha oblidat de nosaltres a l'hora d'estudiar malaties o medicaments. Llegint aquest llibre te n'adones que queden encara moltes coses a fer. Moltes, però no impossibles. 

Us animo a llegir-lo, i us animo també a seguir a totes aquestes dones que fan una feina magnífica donant-nos a conèixer la nostra salut. N'hi ha moltes a les xarxes, i de diferents àmbits: psicòlogues, metgesses, fisioterapeutes, nutricionistes... Tenim molt a aprendre de nosaltres mateixes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...