Resum de lectures: Maig

Seguim sumant mesos, i seguim sumant lectures! M'acompanyeu a veure quines han estat les meves per aquest mes de les flors?

Llibres llegits:

Els gats del Perich, de Jaume Perich. Publicat per Trilita Edicions ★★★★★ Llibre d'humor gràfic de l'il·lustrador Jaume Perich. 
Va ser el regal de Sant Jordi del meu germà, i quin encert de regal! Perich posa veu als gats, i crec que l'encerta de ple. Si us agraden aquests animals, estimats i odiats a parts iguals, us el recomano moltíssim.

Mujeres que compran flores, de Vanessa Montfort i publicat per Plaza & Janés ★★ Amb pinzellades de llibre d'autoajuda i de novel·la chick-lit, l'acció transcorre entre el Barrio de las Letras de Madrid i un viatge fins a Tànger en una petita embarcació amb el nom de Peter Pan. A través de la protagonista de la història, la Marina, que acaba treballant de dependenta d'una bonica floristeria del barri, coneixem a l'Olivia, la propietària del negoci, i a quatre dones que hi compren flors: l'Aurora, la Casandra, la Victoria i la Gala. Totes elles passen dels 30 anys, algunes dels 40, i la seva sort amb els homes no ha acabat de ser del tot satisfactòria. 
Més o menys aquest podria ser un brevíssim resum del llibre, que vaig començar amb moltes ganes atreta pel títol i la coberta, però que no m'ha convençut gens. Com deia el meu avi: "para gustos se pintan colores, y para jardines flores".

Mansfield Park, de Jane Austen. Traducció de M. Dolors Ventós i publicat per Viena Edicions dintre de la col·lecció del Club Victòria ★★★★ Re-lectura d'aquest clàssic de la meva ja estimadíssima Jane Austen. La Fanny Price marxa a viure amb els seus oncles a Mansfield Park, Sir Thomas i Lady Bertram, per tal de ser educada i reduir així la feinada que tenen els seus pares en mantenir la família nombrosa que tenen. Allà conviurà amb els seus quatre cosins: en Tom, l'Edmund, la Maria i la Julia, que d'acord amb la seva superficialitat i els seus aires de ser més cultes que la seva cosina la tractaran com una inferior, a excepció del seu cosí Edmund, que és l'únic que realment s'interessa per ella i vetllarà per la seva bona salut i la seva felicitat. Tampoc la seva altra tieta, la senyora Norris, li posarà fàcil. Però dieu-li karma, dieu-li providència, al final tothom rep el que es mereix. 
Resum resumidíssim d'un altre llibre on la crítica a la societat de l'època hi continua sent present, amb la seva hipocresia i el seu "què diran". I on no hi falta l'amor encegat i romàntic cap a algú que no s'ho mereix, encara que això només la Fanny és capaç de veure-ho i no deixar-se enredar per les aparences.

Contes per a nens i nenes políticament correctes, de James Finn Garner. Traducció de Quim Monzó i Maria Roura i publicat per Quaderns Crema ★★★ Recull de contes populars adaptats al segle XXI. Hi trobareu noves versions del conte de la Caputxeta, la Ventafocs, la Blancaneu o els tres porquets. 
Tot i que n'esperava més, he de dir que he rigut molt amb algunes de les situacions que s'hi donen, i encara més amb l'ús tan políticament correcte del llenguatge. 

Llibres acabats:

Novel·la d'escacs, de Stefan Zweig. Traducció de Manuel Lobo i publicat per Quaderns Crema ★★★★ Quines ganes tenia de tornar a llegir un llibre d'en Zweig! Aquesta vegada res d'enamoraments, però la passió i l'obsessió hi continuen estant ben presents: passió i obsessió pel joc d'escacs. En el vaixell que fa el trajecte de Nova York a Buenos Aires hi viatja el campió del món d'escacs, en Mirko Czentovicz, conegut per ser un geni dels escacs però un negat per a qualsevol altra activitat intel·lectual. En el mateix vaixell hi viatja el senyor B., un noble vienès que ha hagut de fugir de l'Àustria ocupada pels nazis i que sembla ser l'únic viatger capaç d'enfrontar-se als escacs amb tot un campió del món.

Llibres començats:

Alimentación y salud femenina, de Marta León. Com a mínim aquest l'he començat que Bent out of shape. Shame, solidarity, and women's bodies at work, l'altre llibre que volia llegir-me coincidint amb el 28 de maig (Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones), no ha tingut tanta sort i ha tornat a la pila de llibres pendents per llegir...

La Martina, d'Àngela Aubanell Rams. Publicat per El Cep i la Nansa aquest és el primer llibre que m'envia una editorial, i em fa especial il·lusió al tractar-se d'una editorial nascuda a Vilanova i la Geltrú, la meva ciutat. 

Una mica per a tots els gustos per aquest mes de les flors. I vosaltres, què heu llegit?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...