Resum de lectures: Març

No totes les lectures del mes de març que tot just hem acabat han estat per participar del #MarçAsiàtic, hi ha hagut temps també per acabar lectures començades en mesos anteriors i afegir altres llibres amb l'excusa del 8 de març. M'acompanyeu a repassar les lectures del mes que no han format part del #MarçAsiàtic?

Llibres llegits:

Las mujeres de Troya, de Pat Barker. Traducció de Victoria León i editat per Edicions Siruela ★★★★ Un dels últims llibres que han entrat a casa, però amb l'excusa del 8 de març era el moment ideal per llegir-lo. Revisió de la Guerra de Troia, més concretament del què va passar després, des de la perspectiva femenina donant veu al personatge de Briseida, la dona que després de veure com arrasaven la seva ciutat i mataven la seva família va ser entregada a Aquil·les.
És interessant poder llegir els mites grecs des d'una perspectiva femenina i molt més actual, la llàstima és no tenir prous vides per llegir tots els que s'estan publicant.

Lady Susan, de la Jane Austen. Amb il·lustracions de Javier Olivares, traducció d'Alba Dedeu i publicat per Nórdica Libros ★★★★ Novel·la epistolar que ens explica els intents de la protagonista, la Lady Susan del títol, per casa la seva filla de 16 anys i ja de passada trobar-se un bon partit per a ella mateixa, que no fa gaire que ha quedat vídua.
He gaudit moltíssim d'aquesta lectura! I no sé si ha estat haver-la llegit després de Las mujeres de Troya o haver-ho fet durant el cap de setmana que he estat fora desconnectant de les rutines diàries, però l'he trobat divertidíssima. El millor? Les cartes que s'envien Lady Susan i la seva amiga, la senyora Johnson.

La veu. Tècnica vocal per a la rehabilitació de la veu en les disfonies funcionals, de Carme Tulon. Publicat per Columna Edicions ★★★ 
D'aquells llibres que si no fos perquè algú te'ls recomana no llegiries mai, més encara quan són llibres bastant tècnics de divulgació. Se'l va llegir la meva parella per aprendre a millorar la seva tècnica vocal, ja que per feina ha de parlar molt, i com es llegeix prou ràpid em va dir que aprofités a llegir-lo abans no l'hagués de tornar a la bilioteca. Tot i que l'he trobat un llibre molt tècnic en alguns aspectes, és interessant de llegir.

Llibres acabats:

Diario de una perdida, de Margarete Böhme. Traducció de Fernando González Viñas i editat per El Paseo Editorial ★★★★ Un d'aquells llibres que trobes per casualitat mentre passeges per la teva llibreria de capçalera, i quina troballa! Escrit en forma de diari, ens explica la història de la Thymian, una jove de família burgesa que es veu abocada a la prostitució. Amb aquest escenari de fons ja podem suposar que la història no serà la més alegre del món, ni tampoc estarà lliure dels mereixedors judicis que es fan a la societat de l'època.
Si he de ser sincera el primer impuls per comprar aquest llibre va ser la fotografia de la coberta, després vaig llegir-ne la sinopsi i em va acabar de convèncer del tot.

Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, editat per M. Carme Junyent i publicat per Eumo Editorial ★★★ Llibre que recull textos de diferents autores on es debat sobre el llenguatge i el gènere, és a dir, sobre el llenguatge inclusiu. 
Ha estat una lectura conjunta que hem fet un petit grup de El Reducte Català, i això ha enriquit molt més la seva lectura. És veritat que pot fer-se repetitiu de vegades, però m'ha resultat molt interessant i m'ha fet replantejar moltes de les coses que faig a l'hora d'escriure textos, o fins i tot a l'hora de comunicar-me de forma oral. Soc de les persones que desdobla fins a l'infinit, sobretot "pel què diran", que sinó sembla que no som prou feministes, però la llengua catalana ja té un gènere neutre (el mal anomenat masculí) que ens permet comunicar-nos sense excloure a ningú. I no ens enganyem, la llengua no és masclista, o excloent, som nosaltres quan la parlem que la fem així segons els mots que utilitzem.

Llibres començats:

L'illa de les dones del mar, de la Lisa Lee. Amb traducció d'Esther Roig i publicat per Univers. La meva intenció era que aquest llibre formés part de les meves lectures pel #MarçAsiàtic, però no he estat a temps d'acabar-lo durant aquest mes així que queda per aquest mes d'abril.

I vosaltres, què heu llegit durant el mes de març?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...