Jacques Demy: Les demoiselles de Rochefort (Les senyoretes de Rochefort, 1967)

Un altre dissabte de cinema en companyia d'en Jacques Demy: Les demoiselles de Rochefort.

L'acció té lloc a la població francesa de Rochefort, on les germanes Delphine i Solange (interpretades per les també germanes Catherine Deneuve i François Dorléac) tenen una escola de dansa i música per a nens. Totes dues busquen ser algú en el món artístic, una en la dansa i l'altra en la música. 

Al igual que en Les parapluies de Cherbourg en Jacques Demy no només es va encarregar de la direcció, també del guió. La música va tornar a anar a càrrec del compositor Michel Legrand i la pel·lícula va estar nominada en la 41a edició dels Oscar en la categoria de millor banda sonora adaptada. I aquí, altra vegada, tots els actors a excepció de la Danielle Darrieux van ser doblats a l'hora de cantar.

Si Les parapluies de Cherbourg no era un musical convencional Les demoiselles de Rochefort, en canvi, és un musical al més estil Hollywood dels anys 40-50 i el diàleg s'alterna amb cançons que, en lloc d'aturar la història, ens la continuen explicant. A més, la pel·lícula compta amb l'actuació del gran Gene Kelly i de l'elegant George Chakiris. 

És una de les pel·lícules recollides en el llibre 1001 películas que hay que ver antes de morir (2004), de l'editorial Grijalbo. I no sé si aquesta li agrada molt o no al Damien Chazelle, però des de què jo la vaig veure per primera vegada que s'ha convertit en un dels meus musicals preferits, pura alegria i optimisme, com a mínim a mi és el que em transmet... No pots estar de mal humor després de veure-la, és impossible.

Una altra joia del cinema francès que podeu trobar en subscripció a les plataformes Filmin i Prime Video.

Que tingueu un bon dissabte!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...