Lectures per l'estiu

Agost, sinònim d'estiu i vacances. I què ve de gust llegir durant aquest dies? Doncs potser algun llibre lleuger, sobretot de pes! Un d'aquells llibres que et pots endur amunt i avall: a la platja, a la piscina, a la muntanya...
Uns llibres que compleixen a la perfecció aquesta definició de lleugers (pel què fa al pes) són els Petits Plaers de Viena Edicions. Aquí us en deixo alguns dels meus preferits, per si els hi voleu fer un lloc a la maleta de les vacances o a la bossa de la platja.

T'agrada Brahms? Autora: Françoise Sagan. Traducció: Josep Maria Pinto. Número 17 de la col·lecció. 2021. Dels tres llibres de l'autora que hi ha publicats a la col·lecció, aquest és el meu preferit.
Ens explica el triangle amorós de la Paule, una dona de 39 anys que es troba en una relació oberta (només per una part...) que no l'acaba de fer feliç del tot, i a la vegada es troba festejada per un noi més jove que ella.

El nàufrag feliç. Autor: Ramon Folch i Camarasa. Número 27 de la col·lecció. 2022. Gran descobriment de l'estiu passat. No havia llegit res de l'autor, i espero que no sigui el primer i últim llibre d'ell que llegeixi.
Un antic escriptor d'èxit, que ara es dedica a traduir llibres tècnics, pateix un petit accident de trànsit i es troba havent de fer repòs durant una temporada per una fractura al canell. Aprofitant aquestes "vacances" forçades es dedicarà a recordar com va conèixer la Maria, i com va canviar la seva vida arran de tenir-la a ella al costat. 

Carta d'una desconeguda. Autor: Stefan Zweig. Traducció: Clara Formosa Plans. Número 31 de la col·lecció. 2023. Després d'haver llegit L'amor d'Erika Ewald vaig decidir que havia de llegir més llibres de l'autor, i aquest va ser el llibre escollit. Quin encert...
El dia del seu aniversari el novel·lista R. rep la carta d'una dona. Sense tenir clar si la carta va adreçada a ell o no, ja que en l'encapçalament tan sols hi ha escrit A tu, que mai no m'has conegut, comença a llegir-la per pura curiositat. En ella, una dona a qui desconeix, li confessa el seu amor.

Una vil·la a Florència. Autor: William Somerset Maugham. Traducció: Julià de Jòdar. Número 19 de la col·lecció. 2021. Tot i haver vist algunes de les adaptacions que s'han fet al cinema de les novel·les de l'autor, aquest va ser el primer llibre que d'ell vaig llegir.
La Mary Panton es troba passant una temporada a Florència, esperant una oferta de matrimoni que li sigui satisfactòria. Però la seva vida plàcida i ociosa es veurà alterada per un esdeveniment del tot inesperat.

Fracàs. Autora: Aurora Bertrana. Número 32 de la col·lecció. 2023. Com ja m'ha passat diverses vegades amb diferents llibres de la col·lecció, no havia llegit res de l'autora, i ara en necessito més... M'ha recordat molt a les obres de Françoise Sagan que es troben publicades en la mateixa col·lecció.
La relació d'un matrimoni burgès barceloní trontolla quan en Domènec li demana al seu amic Blai que pinti un quadre de la seva dona, Clàudia, nua. L'encàrrec no és ben rebut ni per en Blai ni per la Clàudia, però finalment accepten. A partir d'aquí la relació del matrimoni canviarà, i la relació dels tres amics també.

Podria explicar-vos més coses dels diferents llibres, però com no vull caure en spoilers ho deixarem aquí. Si en llegiu algun ja m'explicareu si us han agradat tant com a mi.

I vosaltres, quins llibres em recomaneu per llegir a l'estiu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...