Properes lectures: Setembre

Ja tenim aquí el mes de setembre! La tornada a l’escola, la tornada a la feina, la tornada a la rutina…

Com encara arrossego tres llibres del mes d’agost (recordem que un d’ells és Guerra i Pau, amb mil pàgines...), he provat a planificar llibres curts i, espero, àgils de llegir per aquest mes que comença. No en són pocs, així que ja veurem a final de mes s’hi he estat massa optimista en la planificació lectora.

La dama de la lloba, de Renée Vivien. Traducció d'Anna-Maria Corredor i publicat per adesiara editorial. Recull de contes de l'autora, una total desconeguda per a mi. Un dels molts llibres que he comprat per la coberta? Doncs sí, no ho negarem pas.

La decadència de la mentida, d'Oscar Wilde. Traducció de Pau Cañigueral i publicat per Quaderns Crema. Manifest antinaturalista de l'autor, en format diàleg, de només 67 pàgines. La veritat és que no sé què esperar de la seva lectura, vaig totalment a cegues i potser millor, així segur que, en cas que no m'agradi, la decepció no serà molt gran.

Missatges d'un món oblidat, de Stefan Zweig. Traducció d'Oriol Gil Sanchis i publicat per Univers. Recull d'articles, assajos i conferències que l'autor va escriure entre el 1914 i el 1940. Li tinc ganes? Sí. Masses? Potser. Però si la cosa no canvia, llegir Zweig per mi és una aposta segura.

Nectar of Gods, de Liv Albert i Thea Engst, amb il·lustracions de Sara Richard. Publicat per Simon & Schuster. Segon llibre de la Liv Albert que ens apropa als mites grecs, aquesta vegada amb receptes per a còctels inspirats en els déus de l'Olimp. El llibre promet.

L'Onada, de Todd Strasser. Traducció d'Imma Falcó i publicat per Blackie Books. Basada en un fet real, sobre l'experiment que un professor d'un institut de Califòrnia va posar en marxa per tal d'il·lustrar l'auge del nazisme a Alemanya. Ja pateixo abans de llegir-lo.

Nicolau, d'Antoni Veciana. Publicat per La Segona Perifèria. Primera novel·la del reusenc Antoni Veciana. Vaig comprar el llibre perquè em va cridar l'atenció la sinopsi, però també perquè vaig llegir que la seva escriptura era molt oral, i trobo a faltar el parlar de Reus de quan hi estudiava la carrera.

I vosaltres, què teniu pensat llegir aquest mes de setembre?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...