Si t'ha agradat... t'agradarà...

Vera, novel·la que segur va servir d'inspiració a Daphne du Maurier per a escriure la cèlebre Rebecca.
Quan la Lucy queda òrfena després de la mort del seu pare coneix al senyor Wemyss, un vidu molt més gran que ella que l'ajudarà en la seva nova vida. Més tard, davant de l'oferiment de matrimoni per part d'ell, ella hi accedeix, trobant-se llavors en una relació marcada pel record de la primera senyora Wemyss.
Segons sembla l'autora es va basar en el seu segon matrimoni per a escriure-la.

"Publicat anònimament el 1921, aquest clàssic del suspens psicològic, indiscutible precedent de Rebecca, retrata amb un realisme aclaparador com un matrimoni es pot convertir gradualment en una relació absolutament malaltissa de la qual és recomanable fugir tan ràpid com es pugui."

Tot i que hi ha moments en què potser voldríem llençar el llibre per la finestra de la mala llet que ens ve amb el personatge del Wemyss, la veritat és que és un llibre que no pots parar de llegir... I això m'ha fet pensar que, si Vera ha agradat a les persones que l'han llegit, potser també ho faran les pel·lícules que us comparteixo a continuació, algunes d'elles adaptacions de llibres ben coneguts:

Rebecca (USA, 1940): adaptació de la novel·la de Daphne du Maurier. Maxim de Winter es troba passant uns dies a Montecarlo, intentant oblidar la mort de la seva esposa Rebecca. Allà coneix a una jove dama de companyia, que acabarà sent la nova senyora de Winter. Una vegada finalitzada la romàntica lluna de mel la parella torna a Manderley, la residència d'en Maxim. Allà la jove s'haurà d'enfrontar al record de la Rebecca, i a la serventa devota de la difunta senyora de Winter, la senyora Danvers. Va guanyar l'Oscar a millor pel·lícula.
La trobeu en subscripció a Filmin.

Gaslight (USA, 1944): adaptació cinematogràfica d'una obra teatral (que el 1940 ja va tenir una adaptació al cinema, aquesta vegada de producció britànica). Després d'un temps fora de Londres, i ja casada, una jove torna a la casa on la seva famosa tieta (una coneguda cantant d'òpera) va ser assassinada. Tot i les reticències inicials a causa dels records que li porta, els dies passen amb normalitat, fins que comença a sentir sorolls estranys i el seu marit li diu que està perdent el senderi... Ingrid Bergman va guanyar un merescudíssim Oscar a millor actriu per la seva interpretació.
La trobeu en subscripció a Filmin, i en lloguer a Prime Video.

The Heiress (USA, 1949): adaptació d'una novel·la de Henry James, Washington Square. La jove Catherine Sloper ha hagut de conviure tota la seva vida amb un pare que, repetidament, li ha recordat que no s'assembla gens a la seva difunta mare. Sembla ser que l'única virtut que l'home li troba és la de brodar. Quan un jove s'interessa sentimentalment per ella la faran dubtar de si l'estima per ella mateixa o per l'herència que obtindrà el dia que el seu pare mori. Olivia de Havilland va guanyar, també, un merescudíssim Oscar a millor actriu.

Suddenly, Last Summer (USA, 1959): adaptació d'una obra de Tennessee Williams. La jove Catherine es troba internada en un sanatori a l'espera de realitzar-li una lobotomia, intervenció que ha demanat la seva tieta, la senyora Venable. El motiu que exposa la dona és el trauma en el què la jove es troba després de la mort del seu cosí, succeïda durant un viatge que tots dos van realitzar l'estiu passat.
La trobeu en subscripció a Filmin i a Movistar+. I en lloguer a Prime Video.

Quatre obres diferents amb quatre protagonistes que, d'una manera o d'una altra, són maltractades psicològicament per algú del seu entorn.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...