Resum de lectures: Juny

Com? Que el mes de juny ja ha passat? Per què passa tan ràpid el temps!? Com si res ens hem polit ja la meitat de l'any... Però prou de dramatitzar i anem a repassar les lectures d'aquest mes.

Llibres llegits:

Sanditon, de Jane Austen. Traducció de Núria Sales, publicat per Cal Carré ★★★★ Novel·la inacabada (tan inacabada que només té 12 capítols) que ens porta a Sanditon, un poble de la costa anglesa que espera poder atraure al bo i millor de cada casa per a les vacances.
Què es pot dir d'un llibre on amb prou feines hi ha temps perquè hi passi res? Quina llàstima que l'autora morís abans d'acabar-lo, perquè amb només 12 capítols a mi m'ha donat la sensació que el llibre prometia, i molt. Haurem de mirar la sèrie que se n'ha fet, que podem trobar a Filmin, a veure si n'han tret res de bo de tot plegat... No hi tinc gaires esperances, però veure una adaptació d'un llibre de l'Austen sempre és agradable, oi?

Maurice, de E.M. Forster. Traducció de Montserrat Abelló i publicat per Navona editorial ★★★ Amb un aire que m'ha recordat a Retorn a Brideshead, el llibre ens explica la història d'amistat entre en Maurice i en Clive, dos estudiants de Cambridge que viuran un amor de joventut. La relació no serà fàcil, més encara en una època en la què a Anglaterra l'homosexualitat està prohibida. 
Ha estat la lectura conjunta del mes de juny del El Reducte Català. Com sempre, un plaer poder intercanviar punts de vista sobre la trama, fa de la lectura una experiència molt més enriquidora.
Tot i que la història m'ha agradat, encara no sé si és per la traducció o per la manera en què deu estar escrit l'original que m'ha costat agafar bé el fil de tot plegat. Potser en un temps li dono una segona oportunitat al llibre, però provaré a atrevir-me amb la versió original en anglès.

Llibres acabats:

Corazón valiente = Espalda sin dolor, del fisioterapeuta Joan Gallart Salada ★★★ Llibre autoeditat que ens parla del dolor d'esquena i de les eines que tenim a l'abast per tal de controlar-lo, i que no sigui ell qui ens controli a nosaltres.
Escrit per un dels meus companys de feina, en Joan Gallart, que és un apassionat de tot allò que envolta l'esquena i el dolor que ens provoca. Amb un llenguatge prou entenedor, sense entrar en excessius tecnicismes, ens apropa tot allò que ell ha après durant tots els seus anys de pràctica clínica i també allò que diferents experts en la matèria van publicant sobre el tema. 
Si espereu un llibre on us diguin que el millor que podeu fer pel vostre dolor d'esquena és anar a que us facin un massatge millor que no el llegiu, perquè no hi trobareu res d'això. Una de les coses que pitjor tolera la nostra esquena és el sedentarisme, a ella el que li agrada és el moviment, i això és el que en Joan ens proposa: moure'ns, i fer-ho sense por.

Pregària a Prosèrpina, d'Albert Sánchez Piñol. Publicat per La Campana ★★★★ Quan el jove Marc Tul·li és enviat a l'Àfrica per tal de trobar la mantícora que, diuen, ha aparegut, poc es pensava el que acabaria vivint. Acompanyat de primer només pel seu servus, una aspa i alguns esclaus portadors, haurà d'enfrontar-se a la Fi del Món que s'acosta des de les profunditats.
Novel·la d'aventures, fantàstica i mitològica. Tot això és Pregària a Prosèrpina. Que no és la millor novel·la de l'autor? Doncs no ho sé, perquè és la segona que llegeixo d'ell, així que no tinc el coneixement suficient de la seva obra com per afirmar-ho o desmentir-ho. Però crec que compleix perfectament amb la finalitat d'entretenir el lector, de mantenir-lo enganxat a la lectura, de mantenir-lo en tensió.
Tot i que amb les seves 517 pàgines no és un llibre lleuger, pot ser una lectura perfecta per l'estiu que, amb un toc de fantasia, ens transportarà a l'antic Imperi Romà.

Llibres començats:

Más cerca de lo que soy, de Ramón Campillos.

Els darrers dies de la Catalunya republicana, d'Antoni Rovira i Virigili.

I vosaltres, què heu llegit aquest mes de juny?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Resum de lectures: Juny

Resum de lectures: Febrer

Si t'ha agradat... t'agradarà...